Charlotte Platt

This is an image of the kitchen from my final major project. I redeveloped an old Printing Press into a Community Hospice in my local town of Whitchurch.
The Hospice will provide care for patients battling a terminal illness. The main aim of the design was to promote good health and wellbeing for its users; the patients, visitors, and staff, this is achieved through careful selection of colour, materials, and spatial planning that allows good access to nature and daylight. The outcome of this project was to create a hospice environment that provides its patients with dignity, comfort and happiness.
The hospice will provide facilities which encourage the independence and privacy of its users. The main driver for this scheme was to create a space in which the patient’s illness will not hold them back from performing everyday activities and spending time with their family and friends.

1/4
www logo.jpg
Insta logo.jpg